Je bent altijd welkom op de school voor vragen of gewoon voor de gezelligheid. Voor de rest bieden we je hier zoveel mogelijk informatie. Mocht je iets missen, laat het ons dan even weten.

Onze missie

Onze juffen en meesters willen weten hoe je het beste leert. We vinden het heel belangrijk dat je kennis opdoet en deze weet toe te passen. Iedereen is held in zijn eigen verhaal. De kunst is om verhalen bij elkaar te brengen. We laten je proberen en helpen je te begrijpen waar het niet meer lukt of waarom het niet meer gaat. Onze lessen komen uit boeken en steeds meer uit de wereld. De echte wereld en natuurlijk ook de digitale wereld. We keren ons onderwijs binnenstebuiten, leren van iedereen, overal en altijd. Iedereen leert voor de toekomst, je eigen toekomst. maar ook onze gezamenlijke toekomst. Wij willen elke dag een beetje beter maken, de toekomst mooi en de aarde gezond, door samen te leren en te ontwikkelen.

Onze visie

Onze belangrijkste taak is en blijft kinderen laten leren en ontwikkelen: kennis opdoen en leren toepassen. Hierbij gaan we uit van hoe hersenen werken en ontwikkelen en dat je meer leert door gebruik te maken van elkaars kennis, kunde en vaardigheden. We werken samen aan je kennis en wat je er mee kunt. We praten samen, onderzoeken samen en ontwerpen samen om de wereld om ons heen steeds een beetje beter te maken. De wereld is onze lesplek, we ontmoeten elkaar op school en ook erbuiten. We leren op school en ook erbuiten. Je kunt ons overal tegenkomen en wij willen graag iedereen ontmoeten. Want iedereen kan en weet andere dingen en daarom willen we graag samen het onderwijs ontwerpen. We zijn kritisch op wat we doen en waar het beter kan. We vieren grote successen, maar ook de kleintjes. Wij zijn blij als jij dit ook bent en natuurlijk mag je boos en verdrietig zijn, want dan leer je ook. We hebben zin in de toekomst, heb jij dat ook?

Het onderwijsconcept

Goed leren vraagt tijd, daarom nemen we hier ook 8 jaar de tijd voor. We willen het leren effectief maken en zorgen dat je leert voor lange tijd. We willen leren van elkaars kennis, kunde en vaardigheid, daarom brengen we verschillende niveau-groepen bij elkaar. Je krijgt dan samen les om iets zelf te kunnen doen of samen verder uit te vinden. Natuurlijk oefenen we heel veel, want dan leer je beter. We hebben instructie lokalen en grote gezamenlijke ruimte en een proeflokaal. Je kunt digitaal bijhouden wat je al kan en wat je gaat leren, ook je ouders of opa en oma. We willen dat je zin hebt om naar school te komen en eigenlijk niet wil stoppen, omdat er wat gebeurt. We willen er daarom voor zorgen dat je na schooltijd ook nog bij ons kunt blijven om te sporten, je hobby te doen of gewoon om te spelen. En na schooltijd kun je gewoon inloggen om verder te gaan waar je met leren gebleven was, of toevoegen wat je aan het doen bent. De digitale wereld helpt leren in het echt. Na onze school ga je naar het middelbaar onderwijs. Wij helpen je om de plek te vinden die het beste bij je past. Op je eigen weg naar jouw toekomst.

Passend onderwijs

Wij vinden dat onderwijs voor iedereen passend moet zijn. Iedereen doet ertoe en iedereen hoort erbij. Voor ons is iedereen anders en daarom mogen leerwegen anders zijn. We praten met jou en met je ouders. Als we het even niet meer weten vragen we andere mensen ons te helpen. Wij weten niet alles en kunnen niet alles, maar willen wel proberen om iedereen de beste en gelijke kansen op leren te geven. Passend bij het onderwijs waar je na De School naartoe zult gaan.

Het schoolplan

We hebben mooie plannen en we willen de juiste dingen doen om het onderwijs effectief te maken. Daarom hebben we gezocht naar ideeën en opvattingen waarvan gebleken is dat die het leren van leerlingen ondersteunen. Vanuit die ideeën zijn we gekomen tot een manier waarop we ons onderwijs vormgeven en de inhoud van de lessen ontwerpen. We blijven ons en ons onderwijs steeds opnieuw verbeteren. Dit kun je allemaal lezen in het schoolplan.

Download Het-schoolplan.pdf

De schoolgids

Soms wil je ook gewoon even wat praktische zaken weten. Daarom hebben we een schoolgids. In deze schoolgids staat ook kort waarom we de dingen doen, hoe we ze doen en wat we dan doen.

Download De-schoolgids.pdf

In het kort

Onze schooltijden zijn:
maandag: 8.30u. - 14.45u.
dinsdag: 8.30u. - 14.45u.
woensdag: 8.30u. - 12.30u.
donderdag: 8.30u. - 14.45u.
vrijdag: 8.30u. - 12.30u.

Je blijft de hele dag bij ons op school, daarom eten we ook samen. In de eerste pauze eten we bijvoorbeeld groente of fruit. En in de tweede pauze willen we graag dat je een gezonde lunch eet. De school is fan van eten en drinken dat je brein fit houdt. De school gymt op woensdag en vrijdag, want een fit brein en een fit lichaam zijn goed om te kunnen leren en ontwikkelen. Vanaf dat je bij ons op school bent neem je een agenda mee, deze gebruiken we iedere dag om iets in te schrijven of je te helpen bij het leren plannen. We hebben drie pijlers: Leren door kennis, leren door bewegen, leren door keuzes. Bij deze pijlers hebben we leerladders ontworpen waarop de doelen staan die je gaat halen. Zo houden we samen je leerweg in de gaten en bespreken we of het goed met je gaat of waar het nog beter kan. Eigenlijk hebben we heel veel te vertellen, lees de schoolgids maar eens. Als je dan nog vragen hebt, ben je altijd welkom en willen we tijd voor je maken.

Het bestuur

Onze school hoort bij een aantal andere scholen en samen heten we Stichting Akkoord!-po. Dit is een stichting voor openbaar onderwijs. Deze en al deze andere scholen zijn openbaar. Dat wil zeggen dat iedereen er onderwijs kan krijgen, wie je ook bent, wat je ook gelooft of hoe je wil leven. We willen heel graag met anderen samenwerken en we zijn altijd bereid om een praatje te maken. En proberen het onderwijs steeds te verbeteren en we houden vast aan idealen. Helpen we je zelfstandig en zelfredzaam te zijn en goede keuzes te maken. En willen we dat je je veilig voelt en blij kan zijn. Wil je meer weten over wat openbaar onderwijs is, kijk dan maar eens op de site op: https://www.akkoord-po.nl/page/153/Profiel

Workshop

Bij ons op school leer je van alles. Ook over politiek, economie, wetenschap, media, theater, kunst & cultuur, milieu en techniek. Dat wat je geleerd hebt kun je anderen ook weer leren. Je bent dan even een leerkracht. Daarom kun je bij ons workshops geven. Iedereen kan hier aan meedoen, dus ook je broer of zus, ouders en je opa en oma. Binnenkort komen hier de workshops te staan die we gaan geven. En het leuke is: Iedereen kan zich daar voor aanmelden. Wij kunnen niet wachten en hebben er heel veel zin in.

Nieuwsbrief

We houden je graag op de hoogte van nieuwe dingen, mooie dingen of soms misschien ook verdrietige dingen. Dingen die belangrijk zijn of soms gewoon even leuk of grappig. Hier gebruiken we de nieuwsbrief voor, ook wel de school-krant genoemd. Als je zelf iets wilt schrijven, dan kan dit. Je mag je boodschap delen, want delen is eigenlijk vermenigvuldigen.

OC

OC staat voor oudercommissie. Deze commissie is een stichting en bestaat uit 4 vaste leden, we noemen dit het bestuur van de oudercommissie. Naast deze 4 ouders zijn er heel veel ouders betrokken bij de activiteiten die bij ons op school gehouden worden. De OC, de actieve ouders en de juffen / meesters van de school helpen om deze activiteiten mogelijk te maken. Je kunt bijvoorbeeld denken aan Prinsjesdag, dierendag, Sinterklaas, Kerst, Carnaval en modderdag. Als je ouders, opa of oma, buurman of buurvrouw, oom of tante het leuk vinden om te helpen kunnen ze altijd contact opnemen met onze OC. Stuur dan een mailtje naar oc@deschoolopinternet.nl

MR

MR staat voor medezeggenschapsraad. De raad bestaat uit twee ouders en twee juffen. De MR kijkt samen met directie of alles nog goed gaat op school. Soms moeten ze instemmen met een idee. Dit betekent aangeven of ze het een goed idee vinden of niet, soms geven ze advies om iets beter te gaan doen. Ook kijken ze samen met directie of we voldoende lestijd geven en of het geld op een goede manier besteed wordt aan het onderwijs. Je kunt de MR bereiken via mail: mr@deschoolopinternet.nl

Privacy verklaring